BIO BIORGANIK KUSZKUSZ 500G
|
Leírás és Paraméterek
Bio biorganik kuszkusz 500g termékünk a következő diétákban fogyasztható: cukorbeteg, laktózmentes, vegetáriánus.
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely eredetileg durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a BiOrganik kuszkusz is - előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat.
Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.
Elkészítése:vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem lesz. Felforralt vízbe öntve (1:1 víz:kuszkusz arány), ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.
Jó tudni:a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Származási ország: Olaszország.
Összetevők |
|