A weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Mik azok a sütik? Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Céklaburger

Céklaburger
Cukorbeteg
Low-carb
Gluténmentes
Vegetáriánus
4,5ch /db
 
  Szénhidrát
1 db céklafasírtban 4,5 g
Összesen 40 g

Leírás

Ha nem számítjuk a cékla főzési idejét, akkor pillanatok alatt elkészül. Szuper kiegészítője natúr húsos, salátás ebédeknek, de önmagában is megállja a helyét gabonával körítve húsmentes étkezés gyanánt. (Ja, és segítek, valahol már lehet, vákumfóliázott, natúr főtt céklát is kapni:-))

Hozzávalók

  • 250-280 g főtt cékla 
  • 100 g feta sajt
  • 30 g aprószemű zabpehely
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 negyed vöröshagyma reszelve
  • 1 csokor friss menta apróra vágva (elhagyható)
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • , amennyiben a feta sajtunk nem túl sós
  • a tetejére olívaolaj spray

Elkészítés

A megfőtt céklát és fetasajtot lereszeljük. Hozzákeverjük a reszelt hagymákat, zabpelyhet, tojást, mentát, őrölt borsot. Só is mehet bele, de csak akkor, ha a feta sajtunk sótlan lenne. (Én nem tettem bele). Fagyiskanállal gombócokat teszünk egymástól távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egy kés segítségével picit lelapítjuk a tetejüket, hogy laposabbak és kör alakúak legyenek. Olívaolaj sprayvel mindegyikre egyet spriccelünk, és már mehetnek is a 190 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb 25-30 percig sütjük őket. 

Félidőben egy lapát segítségével megfordítjuk a burgereket, újra lefújhatjuk őket olajjal, majd készre sütjük a fasírtjainkat.

Könnyű, kívül ropogós, belül puha-levegős állagú fasírtokat kapunk majd. 9 darabra osztottam szét ekkora mennyiséget, így darabonként 4,5 g szénhidrátot tartalmaznak.

Tartalomhoz tartozó címkék: főétel ebéd vacsora feltét
Kövess minket!
Jelmagyarázat
  • Cukorbeteg
  • Paleo
  • Low-carb
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Vegetáriánus
JS a szűrőkhöz