A weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Mik azok a sütik? Elfogadom
Termékek Menü

Gluténmentes linzerkarika (barna rizslisztből)

 Gluténmentes linzerkarika (barna rizslisztből)
Cukorbeteg
Gluténmentes
Vegetáriánus
35ch /100g
 
  Szénhidrát
100 g linzerben 35 g
Összesen 353 g

Leírás

Ezzel a tésztával teljesen ugyanúgy lehetett dolgozni, mint a "hagyományos" linzertésztával - nem tört, nem morzsálódott, jól nyújtható és szaggatható volt. A végeredmény is meggyőző, talán a kész linzer állagán (picit jobban morzsálódik a szájban) egy picit érezni, hogy másfajta lisztből készült, de ezt szinte csak az veszi észre, aki ezt tudja is.

Hozzávalók

Elkészítés

A kétféle lisztben elvegyítjük a sót, citromhéjat és édesítőt. A hideg vajat felkockázzuk, és kezünkkel elmorzsoljuk a lisztben. Hozzáadjuk az egész tojást és tojások sárgáját, és gyorsan összegyúrjuk. Kb 15 percre hűtőbe tesszük.

Pihentetést követően bambuszrost lisztes felületen vékonyra nyújtjuk, és formákat szaggatunk belőlük úgy, hogy egyik felük középen lyukas legyen. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 180 fokra melegített sütőben 11-13 perc alatt aranysárgára sütjük őket (azért nézzünk rájuk közben, nehogy túlbarnuljanak.)

Kihűlést követően egy teli és egy lyukas formát egy teáskanálnyi lekvárral óvatosan összeragasztunk (nehogy törjenek), és már rakhatjuk is őket egy jól záródó dobozba, ahol több napig elállnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: desszert sütemény
Fontos

Kedves Vásárló!

Jelenleg a diabolt átalakítása miatt nem tudunk megrendeléseket fogadni.

Kérjük látogass vissza pár nap múlva!

Megértésedet köszönjük!

Kövess minket!
Jelmagyarázat
  • Cukorbeteg
  • Paleo
  • Low-carb
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Vegetáriánus
JS a szűrőkhöz