Linzerkarika - szénhidrát csökkentett 2.

Szénhidrát | |
---|---|
100 g linzerfigurában | 23 g |
Összesen | 203 g |
Leírás
Bár eredetileg linzerkarika, de gyakorlatilag bármilyen figurát szaggathatunk belőle alkalomhoz, kedvhez, célcsoporthoz illően. Cukormentes lekvárral összeragasztva a legfinomabb. Sokáig eláll, és omlós marad, ha jól záródó dobozban tároljuk.
Hozzávalók
- 135 poreritrit
- 300 g vaj
- 400 g Zellei Tündi csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény lisztkeverék
- 100 g darált dióbél
- 1 tojás sárgája
- 1 tk őrölt fahéj
- csipet só
- bambuszrost liszt a nyújtáshoz
- cukormentes lekvár
- poreritrit a díszítéshez
Elkészítés
A vajat az eritrittel és a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, sót, a 10 dkg darált diót és a tojás sárgáját. Összegyúrjuk.
1-2 óráig hűtőben pihentetjük, majd bambuszrost liszttel megszórt felületen vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk. A nyers linzerfigurákat egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 10 percig sütjük, a tepsin hagyjuk őket kihűlni, mert melegen könnyen törnek Kettőt- kettőt összeragaszthatunk lekvárral, de enélkül is finom. Poreritrittel díszíthetjük a tetejét, így a felülete szebb és egyenletesebb lesz. Jól záródó dobozba pakoljuk őket.